Image

Het complex ligt geografisch tussen het authentieke Palamós met de schitterende vissershaven, de terrasjes en restaurants en de beroemde "Gambas de Palamós", het rustige Calonge met het grotendeels 13de-eeuwse kasteel (de bouw begon in de 8ste eeuw) en de meer toeristische badplaatsen Sant Antoni de Calonge en Platja d'Aro waar shoppen een plezier is en waar de jeugd zich volop kan uitleven in de late (tot de vroege) uurtjes.

En dan voor de meer ervaren toerist: binnen een afstand van 25 km bevinden zich talloze bezienswaardigheden en historische plekken zoals de Pedralta, Castell d'Aro, Pals, Peratallada, Palau Sator, La Bisbal (ceramics!), Far de Sant Sebastiá, ... met talrijke uitstekende restaurants die zich buiten de invloed van het toeristische geweld bevinden. En een beetje verder, binnen een uurtje rijden hebben we uiteraard Girona en Figueras met de befaamde "driehoek van Dalí". Nog net ietsje verder vinden we het magische Barcelona en de adembenemende Pyreneeën.

Voor de sportievelingen onder ons hebben we vooral de watersportactiviteiten - maar ook de bergen lonken, zeker in de winter! Voor de lievelingen van een waterpretpark ligt Aquadiver net om de hoek, in Platja d'Aro.

Routebeschrijving